Tom Boonen droomt van dit ideale scenario om laatste Roubaix te winnen

Redactie
| 5 reacties
Tom Boonen droomt van dit ideale scenario om laatste Roubaix te winnen
Foto: © photonews

Tom Boonen gaf gisteren zijn allerlaatste persconferentie als renner. Zondag is er dan weer zijn allerlaatste koers en Boonen vindt zichzelf beter dan vorig jaar. Hij hoopt om solo te finishen in Roubaix.

"Ik sta waar ik op dit moment wou staan", aldus Boonen. "Ik ben waarschijnlijk niet zo sterk als in mijn beste jaren, maar ik ben zeker sterker dan vorig jaar. Ik zal mij in de finale beter kunnen verweren dan toen. Vorig jaar moest ik een paar keer nadenken voor ik een inspanning kon doen en heb ik mij een aantal keer moeten doodplooien."

Al had er vorig jaar voor Boonen ook meer in gezeten. "Maar als alles had meegezeten, had ik vorig jaar ook al alleen naar de piste kunnen rijden. Al is het niet omdat ik beter ben, dat ik nu ook een beter resultaat zal rijden. Er is nog altijd een grotere kans dat iemand anders wint", klinkt het in HNB.

Solo

Wat is voor Boonen zijn droomscenario om een vijfde kassei op zijn naam te schrijven? "In een ideaal scenario kom ik alleen binnen en heb ik tijd om na te denken hoe ik mijn laatste meters als prof zal vieren, maar waarschijnlijk zal de koers beslecht worden in een klein groepje op de piste", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties