9 maanden na zware val in Tour gaat landgenoot van Trek-Segafredo opnieuw onder het mes

Redactie
| 0 reacties
9 maanden na zware val in Tour gaat landgenoot van Trek-Segafredo opnieuw onder het mes

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag werd hij nog knap achtste in de Hel van het Noorden waardoor Trek-Segafredo maar liefst drie renners in de top tien had, maar binnenkort zal Edward Theuns opnieuw onder het mes gaan. Het betreft een rugoperatie om alle bouten en plaatjes te verwijderen na zijn val van vorig jaar in de Tour.

"Ik heb mijn rug niet gevoeld in de koers. Maar hij is nog niet helemaal de oude", opent Theuns. "Vooral de laatste anderhalve week had ik iets meer last door de opeenvolging van wedstrijden. Mijn rug zal altijd gevoelig blijven. Ik zal oefeningen moeten blijven doen, maar ik zie het positiever in dan twee maanden geleden. Toen had ik nog veel last."

De laatste weken had Theuns tijdens de klassiekers wat meer last. "Door de opeenvolging van koersen was er minder tijd om mijn oefeningen te doen. Daardoor had ik weer wat meer pijn. Maar al bij al gaat het de goeie kant uit en hoop ik dat het nog beter wordt als al die plaatjes eruit zijn", klinkt het bij Sporza.

Op 21 april wordt de Gentenaar een tweede keer geopereerd aan zijn rug. "Als de breuk voldoende geheeld is, zal ik volgens plan op 21 april geopereerd worden. Heel lang duurt het herstel in principe niet. De opererende dokter sprak over 10 à 14 dagen, de ploegdokters denken eerder dat 10 dagen haalbaar is."

"Het enige wat moet herstellen zijn de wondes en de spieren die wat stram zullen zijn na de operatie. Op het gebied van het bot is er weinig impact. Als sportman en met de oefeningen die ik doe verloopt het herstel normaal vrij vlot", besluit Theuns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties