Gemengde gevoelens bij Lotto Soudal: "Krampen op beslissende moment" versus "Fier op zevende plaats"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Gemengde gevoelens bij Lotto Soudal: "Krampen op beslissende moment" versus "Fier op zevende plaats"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal deed eindelijk nog eens van zich spreken in de Hel van het Noorden. Het koerste een hele wedstrijd lang mee attent vooraan en zag dat bekroond met een 7e plek voor André Greipel.

Greipel kwam met een groepje op de piste van Roubaix en moest er enkel Démare voor zich dulden. "Ik ben fier op mijn zevende plaats. Dertig kilometer voor de meet reed ik lek, maar ik kon terugkeren naar de grote achtervolgende groep", legt hij uit. "Sprinten na 257 kilometer, waaronder 55 kilometer over kasseien, is anders dan na 200 kilometer in een rittenkoers."

"We kunnen vandaag tevreden zijn over de prestatie van de ploeg. We waren met vijf renners vertegenwoordigd in de achtervolgende groep van een 35-tal man sterk", aldus de Duitser bij zjn team. Roelandts reed ook een sterke koers, maar zag dat niet vertaald in een mooi resultaat. "We hebben met de ploeg de hele dag attent gekoerst."

"Als je alleen over Carrefour de l’Arbre moet, is het verloren"

Maar de Vlaams-Brabander kende ook pech. "Op Carrefour de l’Arbre, op het beslissende moment, kreeg ik krampen en er viel meteen een gat. Als je alleen over Carrefour de l’Arbre moet, is het verloren. Ik ben een beetje ontgoocheld, maar na het voorjaar dat niet optimaal was ben ik vooral blij dat het vandaag beter verlopen is. Nu volgt er een rustperiode tot mei", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties