Jonge BMC-Belg wil kans als kopman grijpen en mikt op top 10 in Waalse Pijl
Redactie
| 0 reacties

Dylan Teuns mikt op top 10 in de Waalse Pijl

Jonge BMC-Belg wil kans als kopman grijpen en mikt op top 10 in Waalse Pijl

BMC komt met twee kopmannen aan de start van de Waalse Pijl. Naast de Spanjaard Samuel Sanchez zal ook onze landgenoot Dylan Teuns een beschermde rol krijgen bij de ploeg.

"Dat ze me zó hoog zouden inschatten, had ik niet verwacht", bekent Teuns. "Ik zag mezelf eerder in een vrije rol." Twee jaar geleden werd Teuns als neoprof in de Waalse Pijl meteen 13e. "Ik draaide toen redelijk ver op. Op het steilste gedeelte kon ik me tussen de favorieten nestelen. Maar daar had ik mijn cartouche eigenlijk al mee verschoten."

In de Waalse Pijl van vorig seizoen was het wat minder bij Teuns. Al had zijn ziekte in het voorjaar daar mogelijk ook iets mee te maken. "Vorig jaar verliep het net omgekeerd. Ik begon in uitstekende positie aan de klim, maar had niet meer dat flitsende in de benen waardoor ik wegzakte", klinkt het in HLN.

Valverde

Ook Teuns ziet slechts één topfavoriet voor winst: Valverde. "Wie wil winnen, moet hem voorbij." Zelf zal de BMC-renner tevreden zijn met een plek in de top tien. "Als alles in zijn plooi valt, zit de top tien er misschien wel in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties