Oliver Naesen verbijt de ontgoocheling: "Laat het een les voor de ploeg zijn"
Redactie
| 5 reacties

Oliver Naesen ontevreden na ploegentactiek en gemiste kans in Dauphiné

Oliver Naesen verbijt de ontgoocheling: "Laat het een les voor de ploeg zijn"

Oliver Naesen reed naar een verdienstelijke 8e plek in de eerste Alpenrit van deze Dauphiné. Al had er veel meer ingezeten volgens de renner van AG2R-La Mondiale. Maar bij zijn ploeg hebben ze gegokt en verloren.

Naesen zat met Serge Pauwels mee in de ontsnapping van de dag, maar mocht niet meer meewerken. Alles werd op kopman Romain Bardet gezet, die uiteindelijk niet meekon met latere winnaar Richie Porte. "Ik had hier kunnen winnen vandaag", opent Pauwels in HLN. "Het was zo'n dag waarop een vroege ontsnapping nog een keer een kans maakte."

"Ik had het gezegd tegen Lavenu: als we voorop kunnen blijven, dan win ik of Serge Pauwels. In de plaats daarvan kreeg ik te horen dat ik niet meer mocht meewerken in de vlucht. Ik snap het wel. Bardet is de kopman. Maar op die manier zie ik wel de overwinning door mijn neus geboord", vervolgt onze landgenoot.

Tour de France

Ploegleider Vincent Lavenu bood nog zijn excuses aan. Net als Romain Bardet zelf. Maar wat met de Tour? "Ik hoop dat ze gezien hebben wat ik hier kan doen en dat ze weten wat ze aan me zullen hebben. Laat het een les voor de ploeg zijn."

Lavenu was ook duidelijk over de kwaliteiten van Naesen. "Oliver gaat naar de Tour. Hij is een van onze belangrijkste renners en krijgt zijn kansen. Maar hij zal geen kopman zijn", zegt de Fransman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties