IJverige Bakelants toont zich in Zwitserland, maar zege gaat naar ploegmaat van AG2R-La Mondiale

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
IJverige Bakelants toont zich in Zwitserland, maar zege gaat naar ploegmaat van AG2R-La Mondiale

De zesde rit in de Ronde van Zwitserland is gewonnen door Domenico Pozzovivo. De renner van AG2R-La Mondiale reed op de slotklim tot bij leider Michael Woods en liet zijn metgezel achter in de natte afdaling.

De zesde rit begon met verrassend nieuws door de opgave van Tom Dumoulin. De winnaar van de afgelopen Ronde van Italië is vermoeid en neemt rust met het oog op de Nederlandse kampioenschappen van volgende week. Het duurde lang voor er een kopgroep de goedkeuring kreeg van het peloton.

Uiteindelijk reed er dan toch een omvangrijke groep weg, met daarbij twee Belgen: Jan Bakelants en Bart De Clercq. Zij kregen het gezelschap van Michael Woods (Cannondale), Tomasz Marczynski (Lotto Soudal), Antonio Pedrero (Movistar), Carlos Verona (Orica-Scott), Philip Deignan (Team Sky), Ondrej Cink (Bahrein-Merida) en Simone Petilli (UAE Team Emirates).

Van Avermaet voor Caruso

Later maakte ook de Rus Mamykin (Katusha) nog de aansluiting vooraan. Maar echt groot werd de voorsprong nooit en dat kwam door een Belg. Bakelants stond 14e in het algemene klassement en de ploeg van leider Damiano Caruso - BMC - hield het tempo dan ook hoog, met dank aan een sterke Greg Van Avermaet.

Vooraan bleef Woods alleen over, hij liet zijn metgezellen en een misschien wat overmoedige Jan Bakelants achter. Bij de favorieten bleef gele trui Caruso over met onder meer Pozzovivo, Kruijswijk, Soler en Izagirre. Pozzovivo zag zijn kans en ging in de aanval. Hij kwam net voor de afdaling van de slotklim bij Woods.

Caruso blijft leider

Er wachtte het kopduo nog een (natte) afdaling van 9 kilometer. Pozzovivo nam meer risico's dan zijn medevluchter en reed solo tot aan de streep. Pozzovivo grijpt wel nipt naast de leiderstrui. Die blijft in het bezit van Caruso.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties