Bondsvoorzitter Tom Van Damme ziet het groots en wil het WK op de weg opnieuw naar België halen

Redactie
| 2 reacties
Bondsvoorzitter Tom Van Damme ziet het groots en wil het WK op de weg opnieuw naar België halen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is al van 2002 (Zolder) geleden dat er nog eens een wereldkampioenschap in ons land plaatsvond, maar de Belgische wielerbond hoopt daar snel verandering in te brengen. De BWB wil een gooi doen naar het WK van 2021.

Voorzitter Tom Van Damme wil er alles aan doen om het WK in 2021 naar Vlaanderen te halen. "Nu we met het wielrennen in eigen land een hoogconjunctuur beleven, zou het ideaal zijn om nog eens een WK te organiseren", stelt hij.

100e verjaardag

"In 2021 vieren we de honderdste verjaardag van het WK. Het zou leuk zijn dat wij als wielerland een eeuw later nog eens aan de beurt zijn. Het zou ook een unieke kans zijn om marketingmatig Vlaanderen als wieler- en fietsregio verder te profileren. We moeten durven dromen", vervolgt Van Damme in HNB.

Vorig jaar vond het WK nog plaats in Qatar, dit jaar is het Noorse Bergen aan de beurt. In 2018 volgt Innsbruck (Oostenrijk), in 2019 het Engelse Yorkshire. Voor 2020 zijn er met Vicenza, Veneto, Groningen en Drenthe vier kandidaat-gaststeden. Voor 2021 krijgt België concurrentie van Australië en Colombia.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties