Tour-Belg 191 kilometer solo in de aanval: "Merde, ze hebben mij geflikt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 19 reacties
Tour-Belg 191 kilometer solo in de aanval: "Merde, ze hebben mij geflikt"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook in de vierde rit van de Tour de France lieten de renners van Wanty-Groupe Gobert zich opmerken. Na eerdere ontsnappingen met Yoann Offredo en Frederik Backaert, was het deze keer aan Guillaume Van Keirsbulck.

Van Keirsbulck trok solo in de aanval, maar niemand maakte de aansluiting vooraan. En dus reed hij 191 alleen in de aanval. "Ik had deze ochtend gezegd dat ik in de ontsnapping wilde zitten en dat is gelukt", legt Van Keirsbulck uit. "Hilaire (Van der Schueren) zei me om mijn inspanning verder te zetten, en dat anderen wel zouden volgen."

'Geflikt'

Niemand kwam echter nog tot bij de renner van Wanty-Groupe Gobert. "Maar ik heb de hele dag niemand gezien, dat was niet ideaal. Ik zei nog: 'Merde, ze hebben me geflikt'! De wind zat niet ideaal. Ik heb op de laatste klim gewacht om vol gas te geven en dan had ik niet veel energie meer."

De eerstvolgende ritten zullen we Van Keirsbulck niet meer in de aanval zien. "Het was plezant, maar ik had toch liever wat gezelschap gehad. Maar het is de 1ste Tour voor Wanty-Groupe Gobert dus dat is super. Deze avond (dinsdagavond) zal ik goed slapen! Ik wil later zeker opnieuw proberen, maar nu volgen eerst toch paar iets minder intensieve etappes", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties