Mathieu van der Poel over grootste ontgoocheling uit carrière: "Niemand kon begrijpen wat ik voelde, zelfs ik schrok van mezelf"

Redactie
| 8 reacties
Mathieu van der Poel over grootste ontgoocheling uit carrière: "Niemand kon begrijpen wat ik voelde, zelfs ik schrok van mezelf"

Na zijn ontgoocheling van formaat in Bieles - het WK der lekke banden - is Mathieu van der Poel gebrand op de wereldtitel in het Nederlandse Valkenburg. "Als er één iemand de logische wereldkampioen is, dan ben ik het", aldus van der Poel.

Het is een beeld dat nog steeds op het netvlies gebrand staat. Van der Poel kon met zijn tranen geen blijf na het WK in Bieles van vorig jaar. "Eigenlijk kan je op zo'n moment bij niemand terecht", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Niemand kon begrijpen wat ik voelde. Zelfs ik schrok van mezelf. Normaal ben ik zoals hij: ik loop niet te koop met mijn emoties. Maar op dat moment kon ik blijkbaar niet anders."

"Nu, toen ik mijn pa voor het eerst zag na de cross, was er ook al wat tijd gepasseerd. Ik had al op het podium gestaan, was naar de studio van Sporza geweest, naar de dopingcontrole, pas na een uur stond ik aan de camper. Het verdriet was dan toch al ietsje minder groot."

Winter al geslaagd

Vader Adrie zegt dat een renner zijn seizoen niet kan goedmaken door enkel het WK te winnen. "Hij zegt dat altijd. Maar ik weet dat niet… Natuurlijk zijn er anderen die zondag méér dan ik hun seizoen moeten redden", doelt hij op Van Aert. "Mijn winter is al geslaagd. Maar als er één iemand de logische wereldkampioen is, dan ben ik het. Als die titel niet volgt, zal dat toch opnieuw als een geweldig gemis aanvoelen. Héél zuur."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties