Waarom een Belgisch plannetje tegen Mathieu van der Poel volgens Sven Nys geen goed idee is

Redactie
| 15 reacties
Waarom een Belgisch plannetje tegen Mathieu van der Poel volgens Sven Nys geen goed idee is

België tegen Mathieu van der Poel. Dat lijkt het verhaal voor komende zondag op het WK in Valkenburg. Al lijkt een plannetje smeden toch niet zo'n goede zaak volgens Sven Nys.

Plannen lijken weinig uit te maken tegen een ontketende Mathieu van der Poel. Sven Nys herinnert zich het EK in Tabor nog goed. "Toen werd er ook gezegd: we hebben een plan. Na 100 meter was Mathieu weg", zegt Nys in Extra Time cross. "Tot daar het plan. Valkenburg leent zich perfect tot een soortgelijk scenario."

Start van Mathieu

Het was de laatste maanden al opvallend hoe verschroeiend de Nederlander elke keer van start ging. "Hoe meer je zegt dat je plannen hebt, hoe meer Mathieu zal proberen om na 100 meter al weg te rijden", aldus de ploegmanager van Telenet Fidea.

"Mathieu wint crossen, omdat hij fysiek de beste is, maar veel scheelt dat niet met Wout. Alleen wint hij elke ronde wel een paar seconden in een bocht, op een balkje of in een afdaling. Zonder te trappen. In Valkenburg krijg je zo véél situaties", ziet Nys van der Poel dus als grote favoriet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties