Mogelijke verrassingen liggen op de loer voor het openingsweekend
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Ackermann, Pedersen en Matthews kunnen verrassen in openingsweekend

Mogelijke verrassingen liggen op de loer voor het openingsweekend
Foto: © photonews

De renners die getipt worden voor succes in het Vlaamse openingsweekend, zijn bij de meesten wel gekend. Het zijn de sterke klassieke types die elk jaar wel weer terugkeren. Maar er zijn ook een aantal anderen die dit jaar in de Omloop en/of Kuurne wel eens kunnen verrassen.

Drie renners in het bijzonder verdienen het om eens extra belicht te worden. Sterke mannen die misschien nog onder de radar blijven, maar dit weekend wel eens sterk zouden kunnen uitpakken. Duits kampioen Pascal Ackermann gereden. Nog nooit de Omloop gereden en bij zijn enige deelname aan Kuurne-Brussel-Kuurne 130ste geëindigd.

MAAKT VORM GEBREK AAN PARCOURSKENNIS GOED?

Niet meteen ferme adelbrieven om voor te leggen. Al wil dat niet zeggen dat hij straks geen rol van betekenis gaat spelen. De sprinter van Bora-Hansgrohe heeft het voorbije jaar heel wat progressie gemaakt en moet zeker in Kuurne kunnen meedoen voor de prijzen. De vorm is al goed: dat bewees hij met winst in Almeria en het binnenhalen van de puntentrui in de Ronde van de Algarve.

Nog zo'n jongeman die massa's progressie gemaakt heeft, is Mads Pedersen. De youngster maakt deel uit van een nieuwe sterke Deense generatie. Zijn tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen vorig jaar was zijn definitieve doorbraak. De verwachting is dat Trek-Segafredo straks de kaart Stuyven trekt, maar met Pedersen beschikt het over een sterk plan B.

Michael Matthews is al een grotere naam, maar in zijn enige wedstrijd dit weekend - de Omloop - kwam hij ook nog maar één keer aan de start. De Australiër heeft bovendien nog niet gekoerst in 2019. In 2015 en 2016 won hij echter telkens zijn eerste koers. Aangezien hij straks ook voor het eerst de Ronde van Vlaanderen rijdt, zal hij tuk zijn op een glansprestatie in de Omloop.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross
08/02/2020 Krawatencross
09/02/2020 Noordkempen Merksplas
15/02/2020 Noordzeecross

Nieuwste reacties