Belgische ex-bondscoach juicht beslissing Van Aert toe: "Wout kan alleen maar sterker worden én meedoen voor ritwinst"
Redactie
| 1 reacties

José De Cauwer staat achter de beslissing van Wout Van Aert om de Tour te rijden

Belgische ex-bondscoach juicht beslissing Van Aert toe: "Wout kan alleen maar sterker worden én meedoen voor ritwinst"
Foto: © photonews

Dylan Teuns won dan wel een etappe in de Dauphiné, maar toch was hét wielernieuws van de dag de deelname van Wout Van Aert aan de Ronde van Frankrijk. Ex-bondscoach José De Cauwer vindt dat een goede beslissing.

De Cauwer juicht de beslissing van Van Aert alleen maar toe. "Het is heel mooi dat Wout van Aert straks zijn Tour-debuut maakt", aldus De Cauwer bij Sporza. "Dat zegt veel over Van Aerts bedoelingen om zijn carrière verder uit te bouwen. Hij kan alleen maar sterker worden door een grote ronde te rijden. Van Aert kan op een relatief rustige manier naar de Tour gaan en er zijn ding doen."

"Ik denk dat Wout van Aert wel eens goed uit de verf kan komen in de Tour. Volgens mij is hij er klaar voor. De start in België moet hem ook een dubbele kick geven", vervolgt de analist. 

Aankomst voor de punchers

Van Aert gaat vooral kopmannen Groenewegen en Kruijswijk bijstaan. "Maar tussendoor kan hij misschien ook eens zijn eigen kans gaan op een aankomst voor punchers, waar hij Sagan, Van Avermaet en Matthews kan tegenkomen. Van Aert moet tegen die mannen kunnen meedoen voor ritwinst."

"Zowel De Plus als Van Aert kan op sommige momenten een vrije rol krijgen in de Tour. Kopman Kruijswijk zal wel een zo goed mogelijk klassement proberen te rijden, maar ik denk niet dat hij ervan uitgaat dat hij de Tour zal winnen. Daardoor zal Jumbo-Visma de koers niet in handen moeten nemen, waardoor De Plus en Van Aert een soort vrijheid kunnen krijgen", besluit De Cauwer. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties