POLL EK veldrijden vrouwen: wie profiteert van afwezigheid van Alvarado?
Redactie
| 9 reacties

wie profiteert van afwezigheid van Alvarado?

POLL EK veldrijden vrouwen: wie profiteert van afwezigheid van Alvarado?
Foto: © photonews

Ook de vrouwen gaan op zoek naar een nieuwe Europese kampioen, de opvolgster van Annemarie Worst. Vraag is wat Sanne Cant, nog niet echt in topvorm dit seizoen, kan inbrengen tegen het sterke Nederlandse blok.

Alvast goed nieuws voor onze landgenoten: het Nederlandse toptalent Ceylin Alvarado, die momenteel aan de leiding staat in de Superprestige, zal niet deelnemen bij de elite. De 21-jarige winnares van Gieten en Ruddervoorde zal het EK voor beloften rijden, waar ze naar alle waarschijnlijkheid met de titel gaat lopen.

Toch heeft Nederlands bondscoach Gerben de Knecht alweer een sterke Nederlandse ploeg kunnen optrommelen met Worst, Kapthijns, Kastelijn, Hoeke en de Boer. Bij de Belgen rijden Cant, Franck, Sels, Vanderbeken, Van Loy en Verdonschot.

Vooral Worst (winst in Kruibeke, Beringen en Bern) en Kastelijn (winst in Oudenaarde en Gavere) lijken net op tijd in vorm om van zich te doen spreken tijdens dit EK. Sanne Cant kent een heel moeilijk seizoensbegin. Mede door rugklachten reed ze dit seizoen nog niet op haar gebruikelijke niveau. Ze moest forfait geven voor de Koppenbergcross, maar pakte in Ruddervoorde wel een knappe tweede plek.

Wordt het weer een strijd der lage landen, of mengen de Italianen (Lecher en Arzuffi) en de Tsjechen (Nash) zich in de debatten? Zegt u het maar.

Wie wordt Europees kampioen bij de vrouwen elite?

25%
50%
17%
0%
0%
8%
8%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties