Timothy Dupont verloor het EK strandracen aan 'oneerlijke' Ivar Slik: "Ik vind dat heel triestig"

Arjen T'Sjoen
| 1 reacties
Timothy Dupont verloor het EK strandracen aan 'oneerlijke' Ivar Slik: "Ik vind dat heel triestig"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen goud op het EK strandracen afgelopen weekend voor Timothy Dupont. De sprinter van Wanty Gobert eindigde als tweede na de Nederlander Ivar Slik die volgens Dupont vals speelde.

Enkele dagen later deed Dupont zijn verhaal bij Sporza: "Ik lag de hele wedstrijd aan de leiding, maar er was in elke ronde een S-bocht om het strand op te rijden", vertelde Dupont. "Door die bocht verloor je snelheid en blijkbaar reed het grote deel van het peloton gewoon rechtdoor zonder die bocht te nemen. Omdat ik vooraan reed, zag ik niet wat er achter mij gebeurde. Ik had tijdens de koers wel door dat ze op dit punt telkens snel terugkeerden, maar ik had dit niet verwacht."

De latere winnaar, Ivar Slik, was één van die renners die een bocht afsneed: "Als Slik op een eerlijke manier gewonnen had, had ik me daar ook zonder problemen bij neergelegd. Na de koers had hij dan nog een grote mond, terwijl hij voelde dat hij verkeerd was. Ik vind dat triestig."

De Nederlander reageerde na afloop nog op Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Afgelopen zondag ben ik in Duinkerke Europees Kampioen strandracen geworden. Ik leefde al een tijd naar deze wedstrijd toe en ben trots dat ik mijn doel behaald heb. . Na afloop heeft de nummer twee Timothy Dupont de media opgezocht om zijn ongenoegen te uiten over het wedstrijdverloop. Hierdoor voel ik mij genoodzaakt mijn kant van het verhaal te vertellen waarmee de zaak voor mij is afgedaan. . Het ging over een Z-bocht op twee kilometer van de finish waarbij je van de boulevard weer het strand op ging (zie screenshot van mijn Strava). Je kon echter ook steil van de boulevard het strand op rijden. Dit was risicovoller maar wel sneller. Welke route je nam werd aan de renners overgelaten. Er stond niks afgezet met hekken of linten, in tegenstelling tot andere passages in het parcours. Het is ook een regel dat je in het strandracen je eigen route mag kiezen, tenzij anders aangegeven. . In de tweede van de drie rondjes reed ik in het laatste wiel van de kopgroep van zes en keek ik expres naar links om te kijken wat de achtervolgende groep op de passage deed (zie filmpje). Zij pakten hem allemaal rechtdoor, steil het strand op. Vanaf toen had ik in mijn hoofd om op dit punt het laatste rondje te demarreren. Na afloop bleek dat gedurende de wedstrijd steeds meer renners deze lijn kozen, wat ook te zien is op de GPS-gegevens. . Op twaalf kilometer van de streep bleef ik over met mijn ploeggenoot Rick van Breda en Belgisch Kampioen Timothy Dupont. De koers verliep perfect en ik voelde mij sterk. Eenmaal bij de Z-bocht aangekomen koos ik de snelste route. Het pakte goed uit en ik had een gaatje op Timothy en Rick die ik richting de finish wist uit te breiden. Op deze manier reed ik naar de Europese titel. . Na afloop heeft Timothy Dupont protest aangediend bij de jury. De jury is teruggereden naar de betreffende plek en heeft de situatie opnieuw bekeken. Zij kwamen tot de conclusie dat ik niks verkeerd heb gedaan. Er is nooit discussie geweest om mij te diskwalificeren. . Ik heb veel respect voor Timothy maar ben teleurgesteld dat hij in de media zegt dat ik heb afgesneden 📸 @Bettiniphoto ©️

Een bericht gedeeld door IVAR SLIK (@ivar.slik) op

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties