Van Den Bosch heeft specifiek advies voor ministers: "Er moet veel meer gebeuren, goede voorbeeld door Sven Nys"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Van Den Bosch wijst De Block en Weyts erop dat er meer moet gebeuren op gezondheidsvlak

Van Den Bosch heeft specifiek advies voor ministers: "Er moet veel meer gebeuren, goede voorbeeld door Sven Nys"
Foto: © photonews

Paul Van Den Bosch waakt over de fitheid van menig atleet, maar de gezondheid van mensen in het algemeen is een kwestie die hem bezighoudt. Volgens hem moeten mensen meer aangezet worden om meer te bewegen en zijn de initiatieven die hieromtrent bestaan onvoldoende.

Van Den Bosch reageert op Twitter op een bericht van federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block. Die kondigt aan dat kinderen met overgewicht hun bezoek aan de diëtist krijgen terugbetaald. "Een goed gezondheidsbeleid begint met een doorgedreven preventiebeleid, al vanaf een heel jonge leeftijd", is de visie van Van Den Bosch hierop.

"Verkeerde voeding en bewegingsarmoede zijn catastrofaal. Preventie neemt maar 3% in van het totaal gezondheisbudget. Totaal fout", heeft de wielercoach een kritische noot in huis voor de minister. "Het is mooi dat kinderen met overgewicht hun bezoek aan diëtest terugbetaald krijgen. Maar er moet veel meer gebeuren."

Vervolgens richt Van Den Bosch zich ook tot Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. "Kinderen moeten veel meer bewegen, ook op school." Volgens Van Den Bosch zijn er in de sportwereld wel mensen die een voortrekkersrol op zich nemen. "Het goede voorbeeld door Sven Nys", verwijst hij naar het werk van de Sven Nys Cycling Academy.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
31/10/2020 Ronde van Lombardije
31/10/2020 Koppenbergcross
01/11/2020 Vlaamse Druivencross
07/11/2020 EK

Nieuwste reacties