Lovende woorden voor Van Vleuten: "Geweldige dingen gedaan op de fiets, zal vooral vriendschap herinneren"

Lovende woorden voor Van Vleuten: "Geweldige dingen gedaan op de fiets, zal vooral vriendschap herinneren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het einde van een tijdperk is afgesloten in het vrouwenwielrennen: de periode Annemiek van Vleuten is bij Mitchelton-Scott tot een einde gekomen. In 2021 komt Van Vleuten uit voor Movistar. Bij Mitchelton-Scott zullen ze de Nederlandse toprenster alvast hard missen.

Van Vleuten reed in de Ceratizit Challenge haar laatste wedstrijd voor Mitchelton-Scott, de ploeg waar ze de voorbije vijf jaar uit haar carrière doorbracht. Die periode was gekruid door het ene succes na het andere. Dit jaar won ze nog onder andere de Omloop, Strade Bianche en het EK.

Gracie Elvin, die zelf haar laatste wedstrijd gereden heeft, heeft niets dan lof voor de renster die de voorbije drie jaar haar teamgenote was. "Ik wil danku zeggen aan een geweldige vrouw. Ze heeft geweldige dingen gedaan op de fiets, maar ik zal vooral het lachen, de tranen, het harde werk en de vrienschap herinneren die we de laatste jaren gedeeld hebben."

De Australische beleefde samen met Van Vleuten verschillende mooie momenten. "Vele hoogtepunten uit mijn carrière heb ik met haar meegemaakt. Die zal ik nooit vergeten, niet vanwege het resultaat, maar hoe we het gedaan hebben als team." Van Vleuten bedankte Elvin alvast op haar eigen sociale media voor de mooie complimenten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties