WK virtueel wielrennen puilt uit van grote namen: de kleppers uit het profwielrennen op de startlijst

WK virtueel wielrennen puilt uit van grote namen: de kleppers uit het profwielrennen op de startlijst
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Woensdag is het dan zover: het eerste WK virtueel wielrennen. Heel wat grote namen zagen aan het eind van het wielerseizoen het toch nog zitten om mee te doen aan deze uitdaging. Campenaerts en De Gendt doen mee voor België, maar ook op internationaal vlak mag de startlijst gezien worden.

Dat is natuurlijk ook de bedoeling op een WK. Belgian Cycling maakte zijn selectie op 30 november al bekend, met onder andere namen als Victor Campenaerts, Thomas De Gendt, Harm Vanhoucke, veldrijder Eli Iserbyt en mountainbiker Jens Schuermans. Onze beste kans op een medaille is echter Zwift-renner Lionel Vujasin.

De kans is groot dat zo'n specialist in koersen op de rollen het goud haalt, maar dat neemt niet weg dat het mooi om zien is dat ook heel wat profrenners hier hun neus niet voor ophalen. Zo start Colombia met het duo Esteban Chaves - Rigoberto Urán. De Deen Michael Valgren en de Spanjaard Ivan Garcia Cortina zijn andere opvallende namen op de startlijst.

Tom Pidcock gaat net als Iserbyt van het veld naar de rollen. Italië rekent onder andere op een Ronde van Vlaanderen-winnaar met Alberto Bettiol en ook 'good old' Domenico Pozzovivo doet mee. Bij Noorwegen voelt Edvald Boasson Hagen zich geroepen. Voor de VS moet Lawson Craddock wel een goede tijd neerzetten.

En wat dan gezegd van de vrouwenwedstrijd? Daar komen enkele absolute wereldtoppers aan de start. In eerste instantie uiteraard in het Nederlandse kamp, met huidig wereldkampioene Anna van der Breggen en ook Annemiek van Vleuten. Kirsten Wild maakt het oranje-trio compleet. Ook Jessica Pratt en Lisa Brennauer tekenen present. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties