Dirk Demol blij met komst Sep Vanmarcke: "Je hebt gezien hoe het kan lopen als Wout en Mathieu loeren naar mekaar"

Dirk Demol gelooft dat Sep Vanmarcke grote zege in zich heeft

Dirk Demol blij met komst Sep Vanmarcke: "Je hebt gezien hoe het kan lopen als Wout en Mathieu loeren naar mekaar"
Foto: © photonews

Sep Vanmarcke heeft zelf laten blijken dat hij nog gelooft in die grote klassieke zege op een goeie dag en dat hij wellicht ook de Tour gaat rijden. Wat denken ze er bij de Belgische entente in de ploegleiding, die er wel degelijk is bij Israel Start-Up Nation, van?

Dirk Demol, één van de ploegleiders bij Israel Start-Up Nation, komt aan het woord bij Focus-WTV en bespreekt de overstap van Vanmarcke. "Misschien was het wel tijd voor hem om na een aantal jaren bij dezelfde ploeg nog eens uit die comfortzone te geraken en eens andere oorden op te zoeken. Ook eens andere geluiden horen, andere ploegmaats. Hij ligt heel goed in de ploeg."

DURVEN

Hoe gaan ze het met Sep aanpakken in de klassiekers. "Ik ben ervan overtuigd dat hij het winnen van een grote koers zeker in de benen heeft. Wij hebben met de ploeg een beetje een underdogrol, maar we moeten gewoon durven en hij ook."

Kan hij nog zo'n wedstrijden winnen gezien de sterkte van een Wout van Aert en Mathieu van der Poel? "We hebben gezien hoe het kan lopen als ze iets te veel gaan loeren naar mekaar in Gent-Wevelgem. Ze rijden mekaar niet in het verlies, maar als de ene een klein beetje gokt en de andere ook... Je moet gewoon durven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties