Duizelingwekkende cijfers van Filippo Ganna spreken tot de verbeelding

Duizelingwekkende cijfers van Filippo Ganna spreken tot de verbeelding
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Filippo Ganna is zoveel meer dan de beste tijdrijder ter wereld. Dat heeft hij vorig jaar al bewezen in de Ronde van Italië en dat deed hij opnieuw in de Ronde van de Provence. Het winnen van de afsluitende tijdrit was geen verbazing. Nog indrukwekkender is dat hij een dag eerder al won.

Ook de manier waarop mocht gezien worden. Aan het eind van een pittige etappe was Ganna de enige die een groepje van een kleine twintigtal renners voor kon blijven in Saint-Siffret. De aanval waarmee de Italiaan een gooi deed naar de ritzege sprak boekdelen.

Dat doen ook de cijfers die bekend zijn over zijn demarrage. Liefst twaalf minuten aan een stuk duwde Ganna 488 Watt. Wie doet hem dat na? Een iets kortere periode ging de Ineos-renner gemiddeld zelfs boven de 500 Watt.

Vijf minuten na mekaar haalde Ganna een gemiddelde van 509 Watt. Niet moeilijk dat de achtervolgende groep niet meer in zijn buurt kwam. Met twee ritoverwinningen in zijn eerste koers van het seizoen mag Ganna alvast gewag maken van een schitterende start van het seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties