Pogačar met leiderstrui naar belangrijke bergrit en voelt zich klaar: "We zullen moeten vechten tot op top Jebel Jais"

Tadej Pogačar wil leiderstrui ook behouden op de Jebel Jais

Pogačar met leiderstrui naar belangrijke bergrit en voelt zich klaar: "We zullen moeten vechten tot op top Jebel Jais"
Foto: © photonews

Vorig jaar was Pogačar tweede in de UAE Tour en won hij later de Ronde van Frankrijk. Voorlopig verloopt het seizoensbegin in 2021 nog beter, want Pogačar staat helemaal bovenaan in de stand in de Emiraten. Behoudt de Sloveen donderdag ook de leiding?

Woensdag kon hij die leiderstrui eigenlijk niet kwijtspelen, want het was een rit voor de sprinters. "Het was een behoorlijk rustige etappe, maar de ploeg heeft het ook goed gedaan", zegt Pogačar. Zijn ploeg had met Gaviria ook iemand die in een massasprint zijn ding kan doen. "Gaviria niet de kans om wat dichter te eindigen, maar we hebben nog twee ritten waarin we voor de overwinning kunnen gaan."

Gaviria moest het stellen met een negende plaats. Voor een renner met zijn kwaliteiten toch povertjes. Pogačar zal het niet aan zijn hart laten komen, want zelf is hij meer dan in orde en laadt hij zich op voor de belangrijke bergrit naar de Jebel Jais.

"Het zal weer een lastige etappe worden, we zullen moeten vechten tot op de top van de Jebel Jais", blikt Pogačar vooruit. "Ik ben klaar, samen met de volledige ploeg, om mijn best te doen en de leiderstrui te verdedigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties