Nathan Van Hooydonck blinkt uit bij Jumbo-Visma: "Wout kan alles, nooit aan getwijfeld dat hij sprint zou winnen"

Van Hooydonck twijfelde geen moment aan Van Aert tijdens Gent-Wevelgem

Nathan Van Hooydonck blinkt uit bij Jumbo-Visma: "Wout kan alles, nooit aan getwijfeld dat hij sprint zou winnen"
Foto: © photonews

Door Nathan Van Hooydonck binnen te halen, hoopte Jumbo-Visma de kern rond Van Aert voor de klassiekers te versterken. Met zijn aandeel in de zege van Van Aert in Gent-Wevelgem is het seizoen van Van Hooydonck meteen al geslaagd.

Want het was zeker knap wat Van Hooydonck liet zien: zelf drie keer de Kemmelberg overleefd, zich uit de naad gewerkt voor Van Aert en ook nog twee rappe mannen met een versnelling doen lossen. Van Hooydonck en Van Aert hebben het met hun tweetjes opgelost.

Dit is echt een fantastisch gevoel 

"We hebben bewezen dat we ook zonder een dominante ploeg een koers kunnen winnen. Dit is echt een fantastisch gevoel. We zijn altijd blijven rijden. Dat moest wel, want de achtervolgers waren nooit echt ver. Wout vroeg me tempo te blijven maken. Het was soms even linkeballen tussen de vele sprinters, maar toen pikte ik weer snel in om gas te blijven geven", zei Van Hooydonck over zijn niet aflatende inspanningen.

Hij had overigens ook veel vertrouwen in een goede afloop. "Het is duidelijk dat we uiteindelijk met de sterkste zeven renners naar de finish zijn gereden. Wout kan alles, dus ik heb er nooit aan getwijfeld dat hij de sprint zou winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2021 Iowa
21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol

Nieuwste reacties