Veldrijdster Blanka Vas gaat overstap maken naar WorldTour-ploeg

Veldrijdster Blanka Vas gaat overstap maken naar WorldTour-ploeg
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Kata Blanka Vas geldt als één van de toptalenten in het damesveldrijden. In een WorldTour-ploeg die niet nader genoemd is gaat ze zich verder proberen te ontwikkelen. Haar is haar huidige ploeg die het nieuws heeft aangekondigd.

Dat is Doltcini-Van Eyck Sport-Proximus, het team waar Kata Blanka Vas nu al drie jaar voor rijdt. Eerst deed ze dat als juniore en nadien groeide ze door naar de eliteploeg. Aan die periode komt dus een einde. Een overstap naar een WorldTour-ploeg kan een belangrijke stap voorwaarts betekenen in de carrière van Vas.

De 19-jarige renster werd al drie jaar na mekaar Hongaars kampioene in het veldrijden. Het voorbije seizoen was ze ook goed voor enkele goede uitslagen in de Wereldbeker. Daarnaast won ze namens Doltcini ook de crossen van Gullegem en Bredene.

Volgend seizoen zal ze dus met een andere sponsor op haar shirt te zien zijn, al zal ze nog altijd te herkennen zijn aan de Hongaarse driekleur. Op het WK veldrijden in Oostende reed Vas bij de beloften naar de bronzen medaille.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties