Triomf als aanvallende sprinter zowaar voor Nizzolo in het Baskenland: "Ik moest veel energie verbruiken"

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Triomf als aanvallende sprinter zowaar voor Nizzolo in het Baskenland: "Ik moest veel energie verbruiken"
Foto: © photonews

De ene zege spreekt meer tot de verbeelding dan de andere. De triomf van Nizzolo in het Baskenland, in Circuito de Getxo, is zeker één van de specialere zeges uit zijn carrière. Het was niet zomaar eventjes naar de overwinning sprinten. Nizzolo moest diepgaan.

Uiteraard was de Europese kampioen aan de finish dan ook gelukkig nadat hij het wist af te maken. Nizzolo was met een grote ambitie aan de start gekomen. "Ik ben superblij. Vorig jaar eindigde ik tweede, dus dit jaar wou ik echt winnen."

De koers was supermoeilijk te controleren 

Voor een renner als hij niet evident op dat heuvelachtige parcours. Er was geen ontkomen aan: er moest voor het offensief gekozen worden. "De koers was supermoeilijk te controleren, want iedereen wilde aanvallen. Ik moest ook aanvallen en veel energie verbruiken. Ik voelde mij nog altijd goed."

Kunnen winnen op een plek die bekend staat als wielerregio: zo druk je als wielrenner je stempel. "Dank aan de volledige ploeg voor de steun. En ook aan al de fans hier in het Baskenland. Ze hebben altijd erg veel passie, ik vind ze bijzonder."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties