Kan Roglic nog bedreigd worden in laatste bergetappe Ronde van Spanje?

Kan Roglic nog bedreigd worden in laatste bergetappe Ronde van Spanje?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nog twee etappes en de Ronde van Spanje zit erop. Met nog één bergetappe en een tijdrit mogen de klassementsmannen echter nog alles uit de kast halen.

Parcours

De etappe van zaterdag brengt de renners van Sanxenxo naar Castro de Herville, goed voor een etappe van iets meer dan 200 kilometer waarbij de wegen zelden vlak zijn. In de eerste helft van de etappe zijn geen gecategoriseerde klimmen opgenomen maar de renners moeten wel in totaal 17 kilometer klimmen, verdeeld over 5 stevige puisten.

Het zwaartepunt valt in het tweede deel van de etappe met nog drie cols van tweede categorie en ook nog de Alto de Mougas van eerste categorie. De slotklim van tweede categorie is met 4,9% gemiddeld niet steil maar na 190 kilometer en 19 etappes zal deze klim van 10 kilometer toch geen eenvoudige opgave worden voor de renners.

Favorieten

In het klassement heeft Roglic een voorsprong van 2'30" op Enric Mas, Miguel Angel Lopez volgt op 23 seconden van zijn ploegmaat. Het gat met nummer 4 Jack Haig bedraagt al meer dan 4 minuten voor Roglic. 

De Sloveen bedreigen zal een aartsmoeilijke opgave worden, al kunnen de twee Movistar-ploegmaten slag om slinger wel proberen. Roglic zal dan moeten rekenen op een sterke Sepp Kuss om de boel bij elkaar te houden.

Ook de strijd om de bollentrui is allesbehalve beslist. Het gat tussen bollenman Storer en eerste achtervolger Bardet bedraagt 5 punten. Zullen de twee ploegmaats elkaar nog de opjagen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties