OFFICIEEL: Wegen van Tiesj Benoot en DSM scheiden, weg naar ploeg van Van Aert ligt open

OFFICIEEL: Wegen van Tiesj Benoot en DSM scheiden, weg naar ploeg van Van Aert ligt open
Foto: © photonews

Is Tiesj Benoot binnenkort ploegmaat van Wout van Aert? Bij DSM vertrekt Benoot alvast, dat is nu helemaal zeker. Benoot lag nog onder contract tot het einde van 2022, maar die overeenkomst is in onderling overleg ontbonden.

Zijn huidige ploeg DSM kondigt aan dat het akkoord tussen het team en Benoot vanaf 2022 ontbonden zal zijn. Volgens DSM werd het in de loop van 2021 duidelijk dat 'Benoot zijn verbintenis niet kon nakomen en dit te merken was op en naast de fiets'. Waarop DSM besliste om mee te werken aan het beëindigen van zijn contract.

"Ik heb goede herinneringen bij DSM", zegt Benoot. "Het is leuk om deel uit te maken van dit team, maar het is ook veeleisend. Dat is niet negatief bedoeld ten opzichte van de ploeg. De stafleden, specialisten en ploegmaats zijn allen erg gepassioneerd. Voor mij ging het gewoon niet."

Door een einde te maken aan zijn contract bij DSM ligt de weg open voor Tiesj Benoot om voor een overstap naar Jumbo-Visma, dat reeds interesse toonde in hem, te kiezen. Daar zou Benoot deel kunnen uitmaken van de klassieke kern rond Wout van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties