🎥 Lucinda Brand komt met duidelijke oproep aan UCI: "Wanneer gaan jullie dit probleem eindelijk oplossen?"

🎥 Lucinda Brand komt met duidelijke oproep aan UCI: "Wanneer gaan jullie dit probleem eindelijk oplossen?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lucinda Brand is klaarwakker op deze tweede januari. Ze lanceerde een duidelijke oproep aan de UCI zondagochtend via Twitter. Het had te maken met het verloop van de cross in Baal, waar het bij momenten strop zat op een moment dat rensters gedubbeld werden.

Vooral Ceylin del Carmen Alvarado, die in de achtervolging was op Brand, had hier last van. Op een stuk bergop was er weinig plek en moesten Brand en Alvarado toch voorbij enkele rensters die gedubbeld werden: niet altijd evident.

"Hey UCI, wanneer gaan jullie dit probleem eindelijk oplossen?" Brand valt meteen met de deur in huis. "Moeten we wachten tot wanneer gedubbelde rensters de uitslag van een koers beïnvloeden? Gisteren verpestte het de race van Ceylin! Het gaat niet over deze renster in kwestie, dit gebeurt elke week. Ik contacteerde jullie vorig jaar al met een oplossing, maar er is niets veranderd."

Brand legt die 'oplossing' dan nog maar eens op tafel. "Misschien kunnen jullie nog eens nadenken over mijn suggestie om de materiaalzone te gebruiken voor de 80% regel! Het voelt unfair aan om waarschuwingen te krijgen voor kleine dingen, maar dat de echte problemen die de uitslag van een koers beinvloeden genegeerd worden! Maar laat ons dit samen oplossen, het is ook een verantwoordelijkheid van renners en staff."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties