Nog groter coronadrama in Italië: slechts helft van selectie voor WK veldrijden blijft over

Nog groter coronadrama in Italië: slechts helft van selectie voor WK veldrijden blijft over
Foto: © photonews

Bij de Belgische WK-ploeg stak corona stokken in de wielen, maar wat gezegd van Italië? De selectie voor het WK veldrijden is in één klap gehalveerd. En dat zou allemaal komen door welgeteld één coronabesmetting bij een niet nader genoemde veldrijder-of rijdster.

Italië was van plan om met in totaal twaalf veldrijders-of rijdsters naar Amerika te trekken voor het WK veldrijden. De Italiaanse federatie heeft verkondigd dat één van die twaalf atleten positief getest heeft op Covid-19. De persoon in kwestie gaat samen met de hoogrisicocontacten in quarantaine.

Jakob Dorigoni, één van de geselecteerden, heeft aan Cyclocross Social bevestigd dat de renners en rensters die in quarantaine verblijven, niet zullen deelnemen aan het WK veldrijden. Dat geldt voor Dorigoni zelf en ook voor Tommaso Cafueri, Luca Paletti, Samuele Scapini, Valentina Corvi en Gaia Realini.

Dat betekent dat de oorspronkelijke selectie van twaalf nu nog maar een selectie van zes is. Eva Lechner reisde als bekendste Italiaanse naam wel af naar de VS en dat deden ook Lucia Bramati, Silvia Persico, Federica Venturelli, Davide Toneatti en Samuele Leone. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties