Belgian Cycling gaat initiatieven op touw zetten met een opvallende partner

Belgian Cycling gaat initiatieven op touw zetten met een opvallende partner
Foto: © photonews

Belgian Cycling start een samenwerking met een nieuwe, opvallende partner. Er zullen initiatieven opgestart worden, onder meer om wielerwedstrijden veiliger te laten verlopen. De partner die hiervoor gevonden werd is... de Federale Politie.

Belgian Cycling en de Federale Politie gaan samenwerken rond twee thema's: rekrutering bij de politie en veiligheid bij wielerwedstrijden. Jeugdwielrenners zullen geïnformeerd worden over interessante jobmogelijkheden bij de Geïntegreerde Politie. Deze informatie is ook bestemd voor wielrenners die een nieuwe carrière zoeken en voor andere betrokkenen bij het wielergebeuren.

Over het tweede luik, de veiligheid in de koers, komt bondsvoorzitter Tom Van Damme aan het woord. "De wagens van ploegleiders en officials. De motoren van mobiele signaalgevers, fotografen en televisie… De wielrennerij is de enige sporttak waarin gemotoriseerd vervoer deel uitmaakt van het sportieve verloop van een wedstrijd. Dat vergt bijzondere aandacht voor de veiligheid van renners en toeschouwers."

Hoewel de Belgische wielerbond hierrond al stappen zette in het verleden, kan het dus altijd nog beter. "Samen met stakeholders uit het wielrennen trof Belgian Cycling al heel wat maatregelen om wedstrijden veiliger te laten verlopen. Maar Belgian Cycling kan en wil nog verder op de ingeslagen weg. Om die ambitie waar te maken is de Federale Politie de gedroomde partner."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties