Sportwereld verbolgen over Russische inval in Oekräine: Kwiatkowski roept op tot respect, Vettel neemt al besluit

Sportwereld verbolgen over Russische inval in Oekräine: Kwiatkowski roept op tot respect, Vettel neemt al besluit
Foto: © photonews

Hét nieuws waar iedereen het over heeft is helaas de Russische inval in Oekraïne. Het is opnieuw oorlog op Europese bodem, terwijl we hoopten dat dit nooit meer het geval zou zijn. De invasie laat ook de sportwereld niet onberoerd.

De Poolse wielrenner Michal Kwiatkowski komt uit een buurland van Oekraïne en plaats alvast een tweet met de Oekraïense vlag erbij. En ook een foto van het wielerpeloton. "Eén peloton. Zo vele nationaliteiten. Niets dan respect. Dat is mijn wereld."

Ook vanuit andere sporttakken komt er reactie. Uiteraard houdt de huidige situatie ook Elina Svitolina bezig. De Oekraïense is één van de beste tennisspeelster ter wereld. Haar hart breekt voor haar land, laat ze duidelijk weten via sociale media. Ook de Rus Andrey Rublev pleit voor vrede.

De sterkste reactie voorlopig komt uit de hoek van Sebastian Vettel. De Duitse Formule 1-rijder is niet van plan om mee te doen aan de GP van Rusland. Een idee dat meeval krijgt bij Max Verstappen, die het ook niet juist vindt om te racen in een land dat oorlog voert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties