Opdoffer voor UAE: Tadej Pogačar verliest belangrijke knecht in de Tour de France

Opdoffer voor UAE: Tadej Pogačar verliest belangrijke knecht in de Tour de France
Foto: © photonews

Ook bij UAE hebben ze het zitten: Tadej Pogačar ziet een belangrijke knecht de Tour de France verlaten en dit vanwege corona.

Na Luke Durbridge van BikeExchange-Jayco heeft ook George Bennett van UAE een dag na de rustdag positief getest op Covid-19. Dat heeft Team UAE op de sociale media bevestigd. "Bennett zal niet verder koersen in de Tour de France", klinkt het.

Een aderlating toch wel, want Bennett bewees vele jaren zijn nut in een ploeg voor het rondewerk bij Jumbo-Visma en verhuisde dit jaar naar UAE om voor de Tourwinnaar te gaan werken. Bennett maakte ook een behoorlijke indruk in de ritten naar La Super Planche des Belles Filles en Châtel les portes du Soleil.

"Maandag onderging hij een test, zoals het protocol van de ploeg dat voorschrijft, en het resultaat was positief", laat UAE weten. Dit resultaat werd dan nog eens bevestigd door een PCR-test. De Nieuw-Zeelander kampt ook met enkele symptomen. Na Stake Laengen is Bennett al de tweede renner die de ploeg van Pogačar ziet afhaken wegens corona. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5049 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties