Tour de France: Intermarché-Wanty-Gobert met 2 renners in de vroege vlucht, Tom Pidcock maakt indruk in de afdaling en nog een coronageval bij UAE
Joachim Vandecauter
| 0 reacties

Kobe Goossens en Louis Meintjes in de vroege vlucht op weg naar Alpe d'Huez, Tom Pidcock maakt indruk

Tour de France: Intermarché-Wanty-Gobert met 2 renners in de vroege vlucht, Tom Pidcock maakt indruk in de afdaling en nog een coronageval bij UAE
Foto: © photonews

Het peloton is weer onderweg voor een nieuwe tocht door de Alpen. De vroege vlucht is vertrokken en in het peloton is het rustiger dan op weg naar de Granon. Bij Team UAE Emirates is er een nieuw coronageval opgedoken.

Het duurde een tijdje tot de vroege vlucht tot stand kon komen. Uiteindelijk reed Kobe Goossens weg met 5 andere renners. In schuifjes kwamen daar nog enkele andere renners bij, zoals Louis Meintjes. Op de Galibier versplinterde de kopgroep. 

Vanuit het peloton gingen Tom Pidcock en Chris Froome op zoek naar de kopgroep. Ze stortten zich in de afdaling van de Galibier. Froome kon met moeite Pidcock bijhouden. Pidcock had tijdens de afdaling geen schrik om risico's te nemen en hij liet even alles en iedereen achter. In de vallei naar de Croix de Fer kwam de kopgroep weer bij elkaar. In het peloton controleerde Jumbo-Visma. 

NIEUW CORONAGEVAL BIJ UAE

Bij Team UAE Emirates woedt corona nog altijd rond. Ploegleider Joxean Matxin moest de Tour verlaten na een positieve coronatest. Ook Vegard Stake Laengen en George Bennett moesten de Tour al verlaten na een positieve coronatest. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5093 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties