šŸŽ„ Beelden tonen gevaarlijke slotkilometer in de Ronde van Polen
Joachim Vandecauter
| 0 reacties

De Ronde van Polen geeft een gevaarlijke slotkilometer aan het einde van een vlakke rit

šŸŽ„ Beelden tonen gevaarlijke slotkilometer in de Ronde van Polen

De 1e rit van de Ronde van Polen werd gewonnen door Olav Kooij. Achteraf was er ook wat te doen over de slotkilometer die aan de massasprint voorafging.

Bij het ingaan van de slotkilometer van de 1e rit in de Ronde van Polen was er een massale valpartij in het peloton. De reden was een uitstulping in de dranghekken. Onder meer Johan Jacobs en Sam Oomen moesten opgeven als gevolg van die val. Ze startten niet meer in de volgende rit. 

Achteraf was het ook nog gevaarlijk voor de renners. Net voor een bocht naar rechts was er een verkeerseiland waar de renners rond moesten. Ook stonden er enkele palen op dat verkeerseiland. Op 500 meter van de streep was er nog een boch naar links. Net na die bocht was er ook een verkeerseiland. 

Zo lijkt de Ronde van Polen weinig geleerd te hebben van 2020. Toen eindigde een vlakke etappe met een massasprint. De laatste hectometers ging bergaf. Daardoor lag de snelheid in de sprint automatisch hoger. Fabio Jakobsen kwam ook zwaar ten val bij die snelheden met grote gevolgen. Gevolgen die bij lagere snelheden minder groot hadden kunnen geweest zijn. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties