Belg via de Zwift Academy nog in de running voor een contract bij Alpecin-Deceuninck

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Belg via de Zwift Academy nog in de running voor een contract bij Alpecin-Deceuninck
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jasper Paridaens is een van de 5 finalisten van de Zwift Academy 2022. De winnaar verdient een contract bij Alpecin-Deceuninck.

Naast Jasper Paridaens zitten ook de Australiërs Cooper Sayers en Lucas Hoffman, de Italiaan Luca Vergallito en de Brit Will Lowden in de finale van de Zwift Academy 2022. De winnaar krijgt een contract van Alpecin-Deceuninck aangeboden. 

Paridaens is geen onbeschreven blad in de virtuele fietswereld. Begin 2022 werd hij 2e in het Vlaams kampioenschap E-Cycling. Enkel Lennert Teugels ging hem voor. 

De Zwift Academy kunnen mooie namen opleveren. Zo won in 2020 Jay Vine. Die brak in 2022 helemaal door met 2 etappes in de Vuelta. Ook stond hij er goed voor in het bergklassement, maar een paar dagen voor het einde moest hij na een val opgeven. 

Ook bij de vrouwen zijn de finalisten voor de Zwift Academy 2022 bekend. Dat zijn de Britse Alex Morrice, de Duitse Nele Laing, de Italiaanse Chiara Doni en de Amerikaanse Elena Wu-Yan en Liz Houweling. De winnares krijgt een contract bij Canyon/SRAM. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties