Rohan Dennis (Jumbo-Visma) rijdt in finale weg uit kopgroep met klimmers en slaat dubbelslag in Tour Down Under

Rohan Dennis (Jumbo-Visma) rijdt in finale weg uit kopgroep met klimmers en slaat dubbelslag in Tour Down Under
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jumbo-Visma is al aan het feest. In de Tour Down Under werd dat gerealiseerd door Rohan Dennis. Voor de Australiër betekent dat in zijn thuisland ongetwijfeld enorm veel.

In de tweede rit van Brighton naar Victor Harbor was het uitkijken hoe zwaar Nettle Hill - een klim in de finale - zou doorwegen. Een elitegroepje zag daar zijn kans om weg te rijden. Pure klimmers als Jai Hindley, Jay Vine en Simon Yates zaten erbij. Ze werden vergezeld door Rohan Dennis (Jumbo-Visma) en Mauro Schmid (Soudal Quick-Step).

SUCCESVOLLE UITVAL

Een uitgedund peloton maakte wel nog jacht. Het was dus volle bak blijven koersen tot het einde om uit de greep te kunnen blijven. Er volgden ook nog enkele uitvallen en die van Rohan Dennis was succesvol. De Australiër kon het zegegebaar maken, terwijl Vine en Schmid enkele tellen later spurtten naar plaatsen 2 en 3 in de rituitslag.

Een uitgedund peloton met ook nog sprinter Caleb Ewan aan boord strandde op 11 seconden van de ritwinnaar. Die neemt de leiding in het klassement ook meteen over van Alberto Bettiol: nieuwe leider Dennis heeft een marge van 3 seconden op Vine. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties