Mathieu van der Poel geeft criticasters lik op stuk in Tirreno-Adriatico: "Ik doe het graag, ik weet dat ik dit kan"

Mathieu van der Poel geeft criticasters lik op stuk in Tirreno-Adriatico: "Ik doe het graag, ik weet dat ik dit kan"
Foto: © photonews

De eerste zege van 2023 is eindelijk binnen voor Alpecin-Deceuninck. Mathieu van der Poel zette Philipsen perfect af in de sprint.

Ondanks dat ze bij Alpecin-Deceuninck de kritiek weg wuifden na hun mindere start was er toch heel wat ontlading na de eerste zege van het seizoen. De nul is eindelijk weg. 

Dinsdag zette Van der Poel zich al in de trein van Philipsen, maar toen werd Philipsen nog tweede. Van der Poel kreeg toen op sociale media wat kritiek dat hij eigenlijk geen goede lead-out zou zijn. 

Van der Poel was nu de laatste man voor Philipsen en zette hem eigenlijk perfect af. "Ik doe het graag, ik weet dat ik dit kan. Maar het moet meezitten en het is niet zonder gevaar, maar ik ben blij als ik zo mijn ding kan doen voor Jasper", zei Van der Poel bij Sporza.

De nul is dus eindelijk weg voor Alpecin-Deceuninck, maar zelf waren ze daar niet zo mee bezig. "Dat leefde vooral in de media. Ik denk niet dat er iemand liever wint dan de renners zelf. Hopelijk zijn we nu gelanceerd", zei Van der Poel nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties