🎥 Derde keer, goede keer voor Remco Evenepoel! Wereldkampioen klopt Roglič in Catalonië

🎥 Derde keer, goede keer voor Remco Evenepoel! Wereldkampioen klopt Roglič in Catalonië
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Ronde van Catalonië is de derde rit afgewerkt. Remco Evenepoel heeft zijn eerste ritzege van 2023 te pakken en klopte Primož Roglič in de sprint.

In de eerste rit werd Remco Evenepoel tweede, in de tweede rit werd hij derde. Derde keer goede keer voor Evenepoel dan? Net als dinsdag lagen er onderweg twee beklimmingen en nog slotklim met aankomst boven. 

Een kopgroep van zeven met daarbij Maxim Van Gils en Olympisch kampioen Richard Carapaz werd langzaam uitgedund op de vooraatste klim tot ze nog met drie overbleven, bij Van Gils en Carapaz zat ook nog de Fransman Martin. 

In het peloton controleerde Soudal-Quick Step voor Remco Evenepoel. Van Gils probeerde het nog even alleen op de slotklim, maar op 8,5 kilometer van de streep werd hij toch gegrepen door het peloton. 

Eindelijk de eerste zege voor Evenepoel in 2023

Op 4,6 kilometer van de meet viel Remco Evenepoel een eerste keer aan, Roglic volgde als enige, maar overnemen wilde de Sloveen niet van. Of het was van niet beter kunnen. Maar het werd toch opnieuw een sprintje tussen de twee. 

Evenepoel zette als eerste aan en kon Roglic eindelijk een keer lossen. De eerste zege in een rit voor de wereldkampioen, maar jammer genoeg niet in zijn regenboogtrui. Roglic werd tweede, Ciccone derde. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties