🎥 Primoz Roglic deelt een tikje uit aan Remco Evenepoel in Catalonië en pakt zijn tweede etappezege

🎥 Primoz Roglic deelt een tikje uit aan Remco Evenepoel in Catalonië en pakt zijn tweede etappezege
Foto: © photonews

Remco Evenepoel gaat de Ronde van Catalonië wellicht niet winnen. De wereldkampioen verloor in de vijfde etappe de sprint van Primoz Roglic.

In de Ronde van Catalonië stond na een sprintersetappe op donderdag opnieuw een bergetappe op het programma. Na een aanloop met twee beklimmingen lang de aankomst op Lo Port (8.4 km aan 8.8% gemiddeld). 

Een klassieke vlucht van zes renners met daarbij vooral Spanjaarden van kleinere Spaanse ploegen. In het peloton was het zoals vooraf aangekondigd de ploeg van Remco Evenepoel die het initiatief nam. 

Roglic neemt de maat van Evenepoel

Op 4,6 kilometer van de streep versnelde Evenepoel weer, Roglic volgde de wereldkampioen weer op de voet. Onder meer Almeida kwam uit de achtergrond nog terug, maar het werd toch weer een sprint tussen Evenepoel en Roglic. 

Evenepoel probeerde net zoals in de voorgaande etappes op Roglic te kloppen in de sprint, maar de Sloveen loste in tegenstelling tot woensdag niet. Evenepoel moest in de laatste honderd meter gaan zitten en zag Roglic zijn tweede etappezege pakken, Evenepoel kwam binnen op 6 seconden. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties