Wout van Aert heeft een jaar na knappe verwezenlijking al een opvolger en die komt nog wel uit zijn eigen ploeg

Wout van Aert heeft een jaar na knappe verwezenlijking al een opvolger en die komt nog wel uit zijn eigen ploeg
Foto: © photonews

Wout van Aert heeft er een patent op om knappe dingen te verwezenlijken die lang niet vanzelfsprekend zijn. Toch heeft hij op een bepaald vlak al een opvolger, iemand uit zijn eigen ploeg nota bene.

Momenteel is de Dauphiné aan de gang en we zijn de laatste jaren gewend dat Wout van Aert daar aan meedoet. Het bleef dan niet bij meedoen: Wout van Aert schitterde in de voorbereidingskoers op de Tour. Vorig jaar won hij twee ritten en de groene trui. Datzelfde bilan legde hij voor in 2019. In 2021 was het één ritzege en de puntentrui.

In de vorige editie van de Dauphiné zat er nog een extra glans op die knalprestaties: Van Aert spurtte als leider in de Dauphiné naar winst in rit 5 in Chaintré, onder meer door Jordi Meeus te kloppen. Winnen in de gele trui: dat blijft toch iets speciaals.

Al zijn er zeker nog anderen die dat in hun mars hebben. Van Aert gaat dit jaar de Ronde van Zwitserland rijden en in de Dauphiné won zijn ploegmaat Christophe Laporte dus als leider. Van Aert heeft dus al een opvolger, uit zijn eigen kamp. Een wieleraccount op Twitter wijst op het lijstje van renners die dit de laatste jaren klaarspeelden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties