Geen doemscenario voor grote ronde bij de vrouwen: de federatie en de televisie vinden een akkoord

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Geen doemscenario voor grote ronde bij de vrouwen: de federatie en de televisie vinden een akkoord
Foto: © photonews

De Giro Donne (30/6-9/7) gaat dan toch door. Er waren problemen met de tv-uitzendingen, maar de Italiaanse federatie en de RAI zouden nu toch een akkoord gevonden hebben.

Begin deze week zag het er voor de Giro Donne niet rooskleurig uit. Er waren voor de komende editie nog veel onduidelijkheden en bovendien waren er financiële problemen. Organisator Starlight kon maar geen akkoord over de tv-uitzendingen vinden. Zo was het mogelijk dat de Giro zelfs niet zou doorgaan en daardoor kon de grote ronde zelfs volgend seizoen uit de WorldTour vallen. 

Uiteindelijk zou er dan toch een akkoord over de tv-uitzendingen gevonden zijn. De Italiaanse wielerbond schoot ter hulp en vond een akkoord met de RAI. Al zou het niet om de beoogde 730.000 euro gaan. Toch zal de Giro Donne doorgaan en is er dus geen doemscenario. 

Op 30 juni start de Giro Donne in Chianciano in Toscane en op 9 juli eindigt die in Olbia op het eiland Sardinië. Onder meer titelverdedigster Annemiek van Vleuten, Marta Bastianelli, Marianne Vos, Shirin van Anrooij en Justine Ghekiere worden aan de start verwacht. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties