🎥 Twee keer prijs voor Soudal Quick-Step: Tim Merlier klopt kransje topsprinters in kletsnat Polen

🎥 Twee keer prijs voor Soudal Quick-Step: Tim Merlier klopt kransje topsprinters in kletsnat Polen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Niet alleen in het Baskenland is Soudal Quick-Step aan het feest. In de Ronde van Polen heeft Tim Merlier daar de eerste rit gewonnen.

De Ronde van Polen begon traditioneel met een vlakke etappe. Vier vluchters waren op 55 kilometer op de streep alweer gegrepen, maar toen gingen de hemelsluizen open en regende het pijpenstelen. 

Daarna geen aanvallen meer, maar wel nog enkele valpartijen. Op vijf kilometer van de streep ging een pak van het peloton tegen de grond, maar de topsprinters ontsnapten allemaal. Daarna vielen nog enkele renners in de spekgladde bochten. 

Merlier sprint makkelijk naar de zege

Zo'n dertig renners trokken naar de sprint, waar Jumbo-Visma de touwtjes in handen nam. Maar sprinter Olav Kooij verloor in de laatste kilometer nog heel wat plaatsen. Bennett zette als eerste de sprint in, maar Merlier kwam er vlot over. 

Kooij kwam nog dicht, maar kon Merlier niet meer van de zege houden. Voor de ex-Belgische kampioen is het de zevende ritzege dit seizoen en de 30ste uit zijn carrière. Merlier is logischerwijze ook de eerste leider. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties