UCI komt met nieuwe melding: nu een dopingzaak rond renner van Alpecin-Deceuninck, Belgische ploeg reageert

UCI komt met nieuwe melding: nu een dopingzaak rond renner van Alpecin-Deceuninck, Belgische ploeg reageert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De UCI is druk in het verweer in de strijd tegen doping. Een renner van Alpecin-Deceuninck is hierbij in het vizier gekomen. Onlangs werd Miguel Angel Lopez al voorlopig geschorst wegens dopinggebruik.

Ook Robert Stannard zou zich bezondigd hebben aan dopinggebruik. "Alpecin-Deceuninck heeft akte genomen van het feit dat de UCI in overweging neemt dat Robert Stannard een inbreuk pleegde op het anti-dopingreglement, in 2018 en 2019", valt in een verklaring van de ploeg te lezen. Stannard reed in die periode voor Mitchelton.

"Deze gevallen dateren van meer dan vier jaar geleden en meer dan drie jaar voor de transfer van Stannard naar onze ploeg. Stannard heeft de ploeg vervoegd op 1 januari 2022", verduidelijkt de Belgische ploeg dat een eventuele inbreuk niets te maken heeft met Alpecin-Deceuninck.

Het contract van Stannard loopt sowieso af aan het einde van dit jaar. "We respecteren de keuze van de UCI. Ondertussen zullen we ons informeren bij de renner, zijn management en de UCI. Alpecin-Deceuninck zal geen verder commentaar geven tot we duidelijkheid hebben van deze drie betrokken partijen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties