Soudal Quick-Step strikt volgende grote belofte en zwaait puncher uit die Evenepoel wel nog gaat bijstaan in Vuelta

Soudal Quick-Step strikt volgende grote belofte en zwaait puncher uit die Evenepoel wel nog gaat bijstaan in Vuelta
Foto: © photonews

Het is bij Soudal Quick-Step een komen en gaan van renners. Evenepoel bijstaan in de Vuelta zal de laatste grote taak van Andrea Bagioli worden in het shirt van de Wolfpack, maar de ploeg haalt ook weer een nieuw talent in huis.

Andrea Bagioli zal aan het einde van dit jaar vier seizoenen voor Quick-Step gekoerste hebben. De wegen van de 24-jarige Italiaan en Soudal Quick-Step scheiden aan het einde van 2023. Bagioli verhuist naar Lidl-Trek en heeft bij zijn volgende ploeg een contract voor drie jaar getekend. In de aanstaande Vuelta behoort hij tot de kern rond Evenepoel.

Met het vastleggen van de 22-jarige Antoine Huby denken ze bij Soudal Quick-Step ook nog steeds op de lange termijn. De jonge Fransman maakte in 2023 al indruk bij de beloften, door de Vredeskoers te winnen en tweede te eindigen in Luik-Bastenaken-Luik bij de U23. Huby heeft een overeenkomst gesloten voor twee jaar.

"Soudal Quick-Step was één van de teams waar ik van droomde om er ooit bij te rijden. Toen de scout van de ploeg mij contacteerde, kon ik het niet geloven", is hij dolblij. "Alaphilippe is altijd één van mijn idolen geweest, net als hij heb ik een achtergrond uit het veldrijden. Naar een buitenlandse ploeg gaan, betekent dat ik niet in mijn comfortzone zal blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties