Ineos grijpt opnieuw naast het net: ervaren Spanjaard kiest voor opvallend ander team

Ineos grijpt opnieuw naast het net: ervaren Spanjaard kiest voor opvallend ander team
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Carlos Verona heeft zijn nieuwe team aangekondigd voor 2024. En dat is toch wel een kleine verrassing te noemen, want het wordt niet Ineos.

Carlos Verona werd al enkele maanden gelinkt aan Ineos, maar in augustus sprong de deal plots af. En ze zijn niet meer tot een vergelijk gekomen. Ondertussen is dus geweten waar de ervaren Spanjaard wél naartoe gaat.

En dat wordt Lidl-Trek. Na vijf jaar bij Movistar wordt dat vanaf 2024 het nieuwe team voor Verona. Hij tekende voor twee seizoen bij Amerikaanse WorldTour-formatie en zal er ook de kopmannen moeten gaan bijstaan de komende jaren.

Verona is geen veelwinnaar en vooral bekend als ploegmaat en helper van een aantal toppers, zoals ook nog Alejandro Valverde. Verona zelf noemt het een ideale stap op een ideaal moment. Lidl-Trek is volgens hem een team waar iedereen de teamdoelen probeert te bereiken.

Voor Verona komen de beste jaren van zijn carrière er mogelijk aan. Vorig jaar won hij nog een rit in de Dauphiné, de 30-jarige renner wil de komende twee seizoenen profiteren van zijn goede vorm om nog meer leuke resultaten neer te zetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties