🎥 Bij afwezigheid van Jasper Philipsen rijdt Arnaud De Lie de concurrentie op lengten in het Circuit Franco-Belge

🎥 Bij afwezigheid van Jasper Philipsen rijdt Arnaud De Lie de concurrentie op lengten in het Circuit Franco-Belge
Foto: © photonews

Arnaud De Lie heeft in het Circuit Franco-Belge zijn negende zege van het seizoen gepakt. De jonge Belg was in de steile slotkilometer sneller dan Rasmus Tiller en Corbin Strong.

Het Circuit Franco-Belge moest een duel worden tussen Jasper Philipsen en Arnaud De Lie, maar Philipsen kwam niet aan de start door ziekte. Lotto-Dstny controleerde een vroege vlucht van vier, die al op 80 kilometer van de meet werd gegrepen. 

Een groepje met onder meer Campenaerts, Skujins, Sénéchal en Turgis reed dan weg uit het peloton, maar zij werden door Intermarché-Circus-Wanty weer gegrepen. De Bondt probeerde nog alleen weg te rijden, maar ook hij werd weer gegrepen. 

De Lie heerst in de sprint

Op de laatste beklimming van de Trieu-Knokteberg, reed niemand meer weg en een groepje van zo'n 15 renners trok naar de steile slotkilometer. Girmay en Florian Vermeersch voerden het tempo daarin stevig op. 

De Noor Johannessen deed nog een lead-out voor zijn ploegmaat Rasmus Tiller, maar het was Arnaud De Lie die uit zijn wiel kwam. De jonge Belg sprintte Tiller uit het wiel en pakte dus zijn negende overwinning van het seizoen. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties