Tour de France Femmes 2024: Flinke brok in Nederland, Belgische passage én slotrit op Alpe d'Huez

Tour de France Femmes 2024: Flinke brok in Nederland, Belgische passage én slotrit op Alpe d'Huez
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In Parijs is het parcours voor de derde Tour de France Femmes voorgesteld. En die komt ook naar België.

De Tour de France Femmes start in 2024 voor het eerst in het buitenland. Rotterdam wordt de startplaats, na 124 kilometer komen de rennsters aan in Den Haag, waar er wellicht gesprint wordt. Ook de tweede rit is voor de sprinters, met slechts 67 kilometer tussen Dordrecht en Rotterdam.

Dat heeft een reden, want ook de derde rit wordt op dezelfde dag afwerkt. De rensters moeten dan een tijdrit van 6,3 kilometer afleggen in de straten van Rotterdam. Dat parcours is bijna een kopie van de tijdrit die Cancellara won in 2010 in Rotterdam. 

Rit vier is dan de eerste pittige rit met een mengeling tussen de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. De start ligt in Valkenburg met onder meer de Bemelerberg en de Cauberg. Daarna trekt de Tour naar België voor een finale in de Ardennen. De Mont-Theux, de Redoute, de Côte des Forges en de Roche aux Faucons zitten in de finale. De aankomst ligt aan de boorden van de Maas in Luik. 

Pittig slotweekend

Bastenaken is de startplaats voor de vijfde etappe en de Tour trekt daarna naar Frankrijk voor een aankomst in Amnéville, met een slotkilometer aan zo'n 4% De zesde etappe is net als vijfde voor de heuvelspecialisten, met 160 kilometer tussen Remiremont en Morteau. 

Het slotweekend is er dan een in de Alpen. In de voorlaatste rit ligt de aankomst in Le Grand Bornand, de slotrit wordt moordend. Onderweg liggen de Col du Glandon (19,7 km aan 7,2%) en aankomst op Alpe d'Huez (13,8 km aan 8,1%). Daarna kennen we de opvolgster voor Demi Vollering

Rit 1

Rit 2

Rit 3

Rit 4

Rit 5

Rit 6

Rit 7

Rit 8

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties