🎥 Noors toptalent slaat dubbelslag in Saoedi-Arabië, Italiaanse ploegmaats blunderen maar winnen wel in Valencia

🎥 Noors toptalent slaat dubbelslag in Saoedi-Arabië, Italiaanse ploegmaats blunderen maar winnen wel in Valencia
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het Noorse talent Søren Waerenskjold (Uno-X Mobility) heeft de tweede rit in de AlUla Tour gewonnen. In de Ronde van Valencia bleef een Italiaans duo uit de greep van het peloton.

De eerste rit in de AlUla Tour draaide uit op een massasprint, in de tweede rit wachtte het peloton een slotklim van vijf kilometer aan goed 4%. Er werden even waaiers getrokken in het peloton, maar er werd toch gesprint voor de zege. 

De Fransman Pierre Latour versnelde op anderhalve kilometer van de streep, maar werd op zo'n 300 meter toch nog voorbij gereden door het peloton. De Noor Søren Waerenskjold rondde het werk van zijn ploeg af, Jordi Warlop was de eerste Belg op plek zes. Waerenskjold is ook de nieuwe leider.

Results powered by FirstCycling.com

Ploegmaten verrassen het peloton in Valencia

In de Ronde van Valencia stond de eerste rit op het programma, met de de Desierto de Las Palmas (7,7 km aan 5%) op 15 kilometer van de streep als belangrijkste hindernis. Een kopgroep van zeven renners kreeg zo'n 9 minuten van het peloton. 

Ploegmaats Tarozzi en Tonelli (VF Group-Bardiani) lieten op 25 kilometer van de streep hun medevluchters achter, de Italianen hadden toen nog drie minuten voorsprong. Het peloton kreeg dat gat niet meer dicht. 

In de laatste kilometer liep het wel nog bijna mis voor Tarozzi en Tonelli, toen ze bijna verkeerd reden. De 31-jarige Tonelli mocht zegevieren, Tarozzi werd tweede. Het peloton kwam iets meer dan een minuut later binnen. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties