Jan Bakelants komt met vreemde theorie op de proppen: "Maar dat zal bij Van Aert niet het geval zijn"

Jan Bakelants komt met vreemde theorie op de proppen: "Maar dat zal bij Van Aert niet het geval zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jan Bakelants is de man van de opvallende theorieën. Of die ook op een Wout van Aert van toepassing zijn, is dan weer iets anders.

Wout van Aert heeft zich met een Zuid-Europees avontuur klaargestoomd voor het Vlaamse openingsweekend. In een tijdsspanne van acht dagen had Van Aert zeven wedstrijddagen in Spanje en Portugal. Duidelijk met de bedoeling om de nodige koershardheid op te doen.

Al is het dan wel opletten om niet in te boeten aan frisheid. "Koershardheid en frisheid zijn communicerende vaten", zegt Jan Bakelants in de podcast Wuyts & Vlaeminck. "Het is de kunst om het juiste evenwicht te zoeken. Het klinkt raar, maar je kan ook te fris aan de start staan van een koers."

Jan Bakelants
© photonews

Dat is inderdaad wat vreemd. "Maar dat zal bij Van Aert niet het geval zijn", neemt Bakelants meteen alle twijfels rond het functioneren van de Belgische leider bij Visma-Lease a Bike weg. "Want de voorbije week heeft Van Aert de benen perfect op spanning gezet." Bakelants waarschuwt ook nog wel voor iets anders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties