Ouders van jonge overleden renner getuigen met veel empathie en daagden op voor minuut stilte in Zuidkempense Pijl

Ouders van jonge overleden renner getuigen met veel empathie en daagden op voor minuut stilte in Zuidkempense Pijl
Foto: © photonews

De Zuidkempense Pijl-GP Wilfried Peeters werd zondag gewonnen door Liam Van Bylen van het opleidingsteam van Lotto - Dstny. Toch ging het over veel meer dan enkel de wedstrijd dit weekend.

Liam Van Bylen won de sprint van de 60e editiie van de Zuidkempense Pijl-GP Wilfried Peeters, voor Senne Hulsmans van Soudal Quick-Step en Joes Oosterlinck van het Bingoal Development Team. Toch ging het vooral over iets rondom de koers dit weekend.

Bij het begin van de wedstrijd werd er namelijk een minuut stilte gehouden ter ere van Jonas Bresseleers. Die 24-jarige wielrenner kwam vorige week op training om het leven na een ongeval met een vrachtwagen. Ook de ouders waren aanwezig bij de race afgelopen zondag.

Tijdens een individuele training in Meer werd de jonge wielrenner vrijdag aangereden door een vrachtwagen. "Het zou zijn jaar worden", aldus vader Rudy Bresseleers en moeder Kathy De Laet in Het Nieuwsblad.

Fouten maken is menselijk

"Sinds januari deed hij alleen nog wat hij het liefst in de wereld deed: koersen. De club ging speciaal voor hem een belofte en elite oprichten. Hij zou nog één jaar blijven en dan ging hij voor een profcontract."

De familie toont ook veel empathie richting de vrachtwagenchauffeur die betrokken raakte in het ongeval: "We leven mee met de vrachtwagenchauffeur want ook hij heeft het moeilijk. Niemand stapt in zijn wagen met de intentie iemand dood te rijden. Hij is ook maar een mens en fouten maken is menselijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties