Wout van Aert verklapt zijn favoriete en minst favoriete Vlaamse helling

Wout van Aert verklapt zijn favoriete en minst favoriete Vlaamse helling
Foto: © photonews

De Vlaamse kasseiklassiekers volgen elkaar nu in een razendsnel tempo op. Naar welke Vlaamse hellingen kijk Wout van Aert wel of niet uit?

Met de E3 Saxo Classic staat de eerste van enkele Vlaamse kasseiklassiekers op het programma, met zondag al Gent-Wevelgem. Volgende week zijn dan Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen aan de beurt. 

Daarin wachten heel wat Vlaamse hellingen de renners. Wout van Aert zijn favoriete helling is de Eikenberg. Dat is een kasseiklim in Maarke van 1.2 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 5% en een maximaal stijgingspercentage van 10.6%. 

Van Aert houdt niet van de Paterberg

De minst favoriete helling van Wout van Aert is de Paterberg. Die beklimming wacht de renners straks in de E3 Saxo Classic, in de Ronde van Vlaanderen moeten de renners er twee keer over.

"An sich is er niets mis mee, ik ben er al naar boven gevlogen dat ik op de top bij wijze van spreken moet remmen, maar tijdens de laatste passage in de Ronde van Vlaanderen is het er echt kruipen en zie je elke kassei onder je voorwiel passeren."

De slechtste kasseien liggen volgens Van Aert op de Holleweg. "Daar zijn er veel en grote gaten tussen de kasseien, maar dat is nog altijd niks in vergelijking met de kasseien in Roubaix." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties