Vernederend? Van Hooydonck spreekt klare taal nu hij bidons moet aangeven in de koers

Vernederend? Van Hooydonck spreekt klare taal nu hij bidons moet aangeven in de koers

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zeven maanden geleden moest Nathan Van Hooydonck noodgedwongen stoppen met koersen. Hij had een hartaanval achter het stuur van zijn auto gekregen.

Een ongeval betekende het einde van de carrière van Nathan Van Hooydonck als profwielrenner. Een hartaanval maakte duidelijk dat koersen er voor hem niet meer inzit.

Ondertussen is Van Hooydonck nog aan de slag bij Visma Lease a Bike. De ex-prof geeft momenteel bidons aan de renners. Een vernedering klinkt het hier en daar, maar daar is hij het helemaal niet mee eens.

“Op deze manier ben ik nog betrokken bij de ploeg, wat ik wil”, zegt hij aan het Laatste Nieuws. “Maar niet meer elke dag, wat dan weer te pijnlijk en confronterend zou zijn. Ik wil geleidelijk wennen.”

Afscheid nemen van de koers

Bidons aangeven doet hij zonder veel emotie. Aanmoedigen en roepen hoort er niet bij. “Ik supporter niet. Ik steun Wout op andere momenten. Privé. Dan moedig ik hem aan. Hier ben ik aan het analyseren. Op deze momenten voel ik de koers nog het best.”

Van Hooydonck laat weten dat hij dit nodig heeft. “Het is niet mijn bedoeling om dit vijf jaar te doen, maar op dit moment is het goed: ik heb het nodig om de ploegmaats nog af en toe te zien en te weten dat het goed met hen gaat.”

Het is een vorm van afscheid nemen. “Ook voor mij is dit de manier waarop ik nog het dichtst bij het gevoel van vroeger kan komen”, besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties